Egalitatea între soți

soti

În zilele noastre există un mare pericol pentru unitatea şi stabilitatea familiei, anume, faptul că femeia este din ce în ce mai puţin acasă, în mijlocul copiilor şi a ocupaţiilor familiare. Acest lucru se întâmplă sub pretextul emancipării femeii, considerându-se că dacă femeia face aceleaşi munci ca şi bărbatul, se realizează adevărata egalitate între sexe.

Deşi, în principiu, nu există muncă sau profesie pe care o exercită bărbatul şi pe care să nu o poată exercita şi femeia, dar, trebuie să recunoaştem, că sunt unele munci mai conforme cu aptitudinile şi firea bărbatului şi altele mai conforme cu aptitudinile şi firea femeii. A considera, însă, că femeia este emancipată şi promovată numai prin faptul că săvârşeşte activităţi pe care le săvârşea până acum numai bărbatul, sau prin faptul că ocupă funcţii pe care le ocupa până acum numai bărbatul este o tristă judecată:

– a construi motoare ar fi un lucru mai important decât a educa copii?

– a fi poliţist, primar sau altceva, ar fi un lucru mai nobil decât a dirija propria casă şi familie?

– a unge o maşină, ar fi o ocupaţie mai superioară decât aceea de a face curat în propria casă?

Dacă se consideră, că pentru femei, a fi egală cu bărbatul înseamnă a face muncile bărbatului, aceasta nu este egalitate ci masculinizare a femeii.

Un al doilea motiv pentru care femeia se îndepărtează de ocupaţiile familiei este dorinţa de egalitate şi independenţă economică. Prin crearea unei administraţii duble, fiecare având fiecare ceva al său, se distruge unitatea şi legătura iubiri care nu îngăduie ca în familie să existe ceva ,,al meu” şi ceva ,,al tău” ci totul trebuie să existe în comun. Nu înseamnă că femeia trebuie închisă neapărat între pereţii casei şi că trebuie interzisă activităţi în afara casei, căci, femeia nu este sclava bărbatului. Cu toate acestea misiunea esenţială a unei femei este de a fi mamă, deci, evident că în locul ei este în familie.

Femeia trebuie să aibă în vedere că a educa copiii e un lucru mai important decât a-i aduce pe lume; prezenţa mamei în familie este indispensabilă pentru dezvoltarea normală fizică şi psihică a copiilor.

Cine este mai mare în familie: bărbatul sau femeia? Întrucât sunt persoane, atât bărbatul cât şi femeia, se bucură de egalitate deplină: natura impune însă fiecăruia obligaţii diferite, pe care împlinindu-le, soţii se completează reciproc pentru binele copiilor şi a armoniei.

Un gând despre &8222;Egalitatea între soți&8221;

 1. …frumos blog…
  …frumoase ganduri…
  …interesante idei…
  …reusite actualizari..
  …f bun spirit de observatie…
  …f bun umor….
  …f precis(e) informatii/nivel de informare…
  …in concluzie…f inteligent/activ/atent posesorul de blog
  …Complimenti/felicitarile mele pline de admiratie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s