Telefoanele mobile, mai periculoase decat fumatul?

Telefoanele mobile ar putea ucide mai multi oameni decat o face fumatul, este concluzia unui studiu realizat de un neurochirurg australian. Dr. Vini Khurana afirma ca lumea ar trebui sa evite pe cat de mult posibil utilizarea telefoanelor mobile si ca autoritatile si reprezentantii industriei mobile ar trebui sa ia imediat masuri pentru a reduce expunerea populatiei la radiatii.
Conform lui Khurana, „exista din ce in ce mai multe dovezi care leaga folosirea telefonului mobil de anumite tumori pe creier”, iar acest lucru „va fi dovedit foarte clar in urmatorii 10 ani”. Pana atunci, el recomanda utilizatorilor sa minimizeze utilizarea acestora, sa foloseasca linii fixe daca pot, sa puna telefonul pe speaker si sa vorbeasca la acesta de la o distanta mai mare de 20 cm de cap. Khurana recomanda de asemenea si minimizarea utilizarii device-urilor Bluetooth si a castilor neecranate.
Conform ziarului The Independent, Dr. Khurana este un reputat neurochirurg care a primit peste 14 premii in ultimii 16 ani, a publicat peste 35 de lucrari stiintifice si a revizuit peste 100 de studii privind telefoanele mobile.
Khurana crede ca telefoanele mobile pot avea un impact mult mai larg asupra sanatatii publice decat o are fumatul. El se bazeaza in aceasta estimare pe faptul ca telefoanele mobile sunt la ora actuala utilizate de 3 miliarde de oameni din lumea intreaga, de 3 ori mai multi decat fumatorii existenti. Fumatul ucide la ora actuala peste 5 milioane de oameni in fiecare an.
Exista si alte studii care studiaza impactul telefoanelor mobile asupra sanatatii, considerand ca acestea afecteaza fertilitatea masculina, somnul, pot afecta auzul si pot incetini activitatea cerebrala.

Mai multe detalii aici

telefonul.jpg

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s