Ce diferență este între un creștin si un păgân?

Intr-o manieră naivă, a încercat să exprime acest adevăr un călugar egiptean necunoscut din secolul al IV-lea. El compară păstorul cu oile. Păstorul posedă ceea ce au animalele sale: viața animală. Le depașește, însă, cu un grad de viața rațională. Dacă se lasă botezat primește un al treilea grad al vieții: Duhul Sfânt. Prin urmare un creștin diferă de un păgân pentru că are un grad in plus al vieții, Duhul Sfânt care este sufletul sufletului său.

Speculații din Izvoarele luminii.

2 gânduri despre &8222;Ce diferență este între un creștin si un păgân?&8221;

  1. Diferenta intre un crestin si un pagan???in fata Creatorului nu exista asa cava ,deoarece Creatorul este iubire neconditionata,hiperconstiinta,imaterial,atemporal,in acest caz toti suntem ”fii”dansului (nu LUI ,cum spun unii deoarece nu putem sa ne tragem de sireturi)toti suntem egali,diferenta intre oameni a facu-to chiar Omul ,nu Dumnezeu. Pentru toti exista un creator numai ca este perceput diferit,de unii si altii,asta nu inseamna ca D-zeu ii va pedepsii pe unii sau altii ca nu tine nu stiu ce religie sau nu stiu ce secta,deoarece D-zeu cere de la noi doar iubire ,compasiune ,moralitate,toate religiile au fost si sunt inventie omeneasca ,nu divina,divinul i-l gasim in noi prin iubire neconditionata si moralitate,nu in concepte religioase inventate de oameni, D-zeu este prea mare sa dea atentie la asemenea conceptii(religii,secte,etc)

  2. E adevarat ca in fata lui Dumnezeu orice om este la fel, sau are aceeasi iubire fata de el, dar, din punct de vedere spiritual, este o diferenta prin faptul ca unul este botezat iar altul nu.
    In acelasi timp este posibil ca (din punct de vedere moral) unul care este botezat sa duca o viata mai josnica decat unul nebotezat.
    Ai dreptate, nu avem dreptul sa judecam ce va face Dumnezeu in viața viitoare cu cei care sunt sau nu sunt botezati. Doar trebuie sa ne incredem in milostivirea sa nemarginita, ca toti oamenii se mantuiesc. Nu avem dreptul sa spunem ca Iuda este deja condamnat. E prea mare iubirea lui Dumnezeu ca noi sa o intelegem…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s